Încingi uleiul și călești pieptul de pui feliat, câte 4 minute pe fiecare parte, apoi îl scoți și-l dai deoparte. Pui în tigaie usturoiul întreg și lasi 30 de secunde să iși lase aroma. Adaugi supa, smântâna, roșiile uscate tocate și parmezanul. Acoperi și lasi să dea cateva clocote, apoi așezi la loc pieptul de pui. După ce carnea s-a pătruns, pui spanacul tocat și asezonezi cu sare, piper, după gust. Mai ții pe foc 4-5 minute.
1. Se sotează ceapa tăiată mărunt într-o lingură de ulei de cocos.
2. Se adaugă puiul tăiat bucăţele şi se prăjeşte până se rumeneşte. Când carnea s-a rumenit, se amestecă într-un castron cu ananasul tăiat mărunt, salata verde, migdalele şi (opţional) pătrunjelul şi tulpinile de ţelină mărunţite.
3. Într-o cratiţă mică se încălzeşte şi se topeşte brânza moale şi laptele, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper negru.
4. Se toarnă sosul fierbinte peste salata de pui şi se poate servi cu orez, cuşcuş, bulgur, quinoa sau simplă.
1. Într-o cratiță mai mare, se prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei fierbinte până devine translucidă.
2. Se adaugă pieptul de pui tăiat felii și se amestecă până când carnea se deschide la culoare.
3. Se condimentează carnea și se gătește înăbușit la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Carnea se verifică din când în când și se amestecă, și, dacă este necesar,se mai adaugă puțină apă. Se sărează după gust.
4. Într-o altă cratiță, se toarnă 1 cană de apă fierbinte peste broccoli-ul spălat și tăiat în bucățele și se fierbe înăbușit timp de aproximativ 10 minute – până când se înmoaie.
5. Apoi se dă broccoli-ul prin blender împreună cu apa care a rămas de la fiert.
6. Se amestecă brânza cu mucegai albastru, cățeii de usturoi zdrobiți și sarea cu piureul rezultat. Dacă este cazul, se adaugă un pic de lapte.
7. Când carnea este gata, se amestecă cu sosul de broccoli rezultat.
8. Se poatei servi această mâncare cu orez, mei, hrișcă, paste, quinoa sau cu garniture preferată.
Quinoa la cuptor cu broccoli şi pui Fermele Crevedia
Ingrediente:
· 2 căni quinoa uscată;
· 4 căni supă de pui/legume/vită;
· 300 g piept de pui Fermele Crevedia;
· 1 linguriţă sare de mare;
· un vârf de cuţit de piper negru;
· un vârf de cuţit de praf de usturoi;
· 2 mâini de spanac proaspăt;
· 150 g brânză dată pe răzătoare;
· 300 g broccoli;
· ½ ceapă;
· 2 linguri sos pesto de busuioc (opţional).
Instrucțiuni:
1. Se fierbe pieptul de pui în apă timp de aproximativ 20 de minute și apoi se adaugă în supă sare şi condimente şi se toarnă într-o cratiţă peste quinoa, amestecând din când în când, până când aceasta absoarbe tot lichidul.
2. Se taie broccoli în bucăţi şi se fierbe la aburi timp de aproximativ 5 minute.
3. Se amestecă într-un castron pieptul de pui fiert, quinoa, bucăţile de broccoli, spanacul, ceapa tăiată mărunt şi (opţional) sosul pesto.
4. Se toarnă amestecul într-o formă pentru copt, se presară deasupra brânză dată pe răzătoare şi se lasă la cuptor timp de 5-10 minute la 200 de grade.
1. Se pune spanacul la dezghețat. Într-o cratiță mare, se topește uleiul de cocos pe foc mediu, adaugă ceapa tăiată mărunt și se sotează până devine transparentă.
2. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, se amestecă, se condimentează cu sare și piper, se adaugă 150 ml apă și se lasă la fiert înăbușit timp de 20 de minute, amestecând din când în când.
3. Când carnea începe să se înmoaie, se adaugă sosul de soia, cățeii de usturoi zdrobiți și spanacul dezghețat.
4. Se amestecă bine totul, până când excesul de apă se evaporă. Apoi se adaugă mozzarella dată pe răzătoare și porumbul.
5. Mâncarea se servește caldă cu orez, cușcuș, cartofi sau ca atare.
· 400 gr carne tocata din piept de pui Fermele Crevedia
· 1 ceapă tocată;
· 250 gr făină;
· sare, piper.
Mod de preparare:
1. Se încorporează carnea cu ceapa, sarea și piperul.
2. Pentru aluat se bat ouăle, se adaugă făina și se modelează coca formată. Dacă aluatul se lipește de mâini, se mai adăugă făină. Aluatul trebuie să aibă consistență ca pentru tăieței.
3. Se întinde foaia, se pune peste mai mult din jumătatea foii carnea tocată, se ruleaza și se taie cuburi.
4. Într-o tigaie se înăbușă ceapa tăiată marunt și morcovul dat prin răzătoare și când totul s-a călit la foc mediu, se adăugă ștrudelele și se acoperă cu apă. Se pun frunze de dafin și sare după gust.
5. Totul se fierbe 30 minute, sub capac, la foc încet.
1. Se spală pulpele, se crestează puțin, se condimentează cu sare și piper după gust și se pun la prăjit în uleiul încins. Se scot pe un platou care se acoperă cu un capac.
2. În uleiul de la carne, se adaugă ceapa tocată,1/3 cană de apă și se lasă să se prăjească puțin, după care se adaugă ardeiul și se lasă să se prăjească aproximativ 2 minute.
3. Se adaugă condimente după gust, roșiile cu tot cu suc, apa, se amestecă și se acoperă cu un capac.
4. Când începe să fiarbă, se adaugă carnea de pui, se lasă să fiarbă cca 5-8 minute, după care se adaugă fasolea trecută pe sub un jet de apă.
5. Se lasă să mai fiarbă 5 minute, amestecând ocazional, se adaugă cârnații tăiați bucăți și se mai lasă să se gătească înca 2 minute după care tocana este gata.
1. Se desface pieptul de pui în cei doi lobi și se presară cu sare, piper negru proaspăt râșnit, chili după gust și 1/2 linguriță boia dulce. Se adaugă 2-3 linguri de ulei și se masează bine să se acopere carnea de condimente.
2. Ceapa se taie solzișori sau peștișori fini. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. Se adaugă 2 linguri suc de lime și se lasă să se marineze încă 15 minute. Între timp se taie roșia și avocado cubulețe. Se adaugă avocado peste ceapa marinată și se amestecă. Sucul de lime va preveni oxidarea.
3. Se adaugă cuburile de roșii și uleiul și se amestecă ușor. Se drege de sare. Se lasă să stea până la 30 minute, legumele vor lăsa suc și se va forma un sos delicios pe fundul bolului.
4. Pieptul de pui se crestează în 3-4 locuri pe toată lungimea, de la capătul gros până aproape de vârf, ca un evantai.
5. Se încinge bine un grătar electric sau cu cărbune. Când se incinde se pune carnea pe gratar, cu partea necrestată în jos prima data. Se lasă 5 minute, se întoarce și se mai lasă 3-5 minute.
6. Se servește cald cu câteva linguri de salsa de roșii.
· Se taie pieptul de pui cubulețe. Se introduce la mărunțit, în vasul robotului de bucătărie, împreună cu usturoiul, ceapa, uleiul , sarea, piperul și cimbrul.
· Se adugă miezul de pâine înmuiat în lapte și apoi stors și se omogenizează.
· Din amestecul rezultat, se formează bastonașe de mărimea unui degețel. Acestea se tăvălesc în pesmet amestecat cu făină de malai .
· Se așază bastonașele cu pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pulverizează ulei de floarea soarelui.
· Se dă tava cu crochete la cuptor timp de 25 minute, până încep să se rumenească ușor .
Crochetele de pui se pot servi alături de o garnitură sau salata preferată.
1. Se pun într-un bol făina, untul, oul, apa și sarea și se frământă aluatul. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Dacă este necesar, se mai adaugă o lingură de făină. Se dă la frigider până se pregătește umplutura. Pieptul de pui se taie cubulețe și se frige în tigaie, fără ulei.
2. Legumele (broccoli, ciupercile feliate, morcovii și ardeii taiați julienne) se fierb 6-7 minute si se lasă la răcit.
3. Se întinde aluatul, se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă aluatul din loc în loc, cu furculița. Se pun legumele, carnea de pui și se acoperă cu ouăle bătute cu iaurt și se dau la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Când este gata, se rade cașcaval deasupra și se mai lasă 1 minut la cuptor să se topească.
Vă dorim poftă bună!
Sursa de inspirație: www.bucataras.ro
Hai in echipa noastra!
Daca iti doresti sa devii colegul nostru te rugam sa accesezi de aici sectiunea Cariere, sa ne suni la 0774 025 621 sau sa ne scrii la adresa de e-mail: resurseumane@vitall.ro . Poti veni sa ne cunosti la sediul nostru din Crevedia, Calea Combinatului, Nr. 482 A.